Stačí kápnout trochu bílého rumu a drink je hned chutnější. Tímto pravidlem se řídí drinky, které jsme pro vás vybrali právě v tomto článku.
Koktejl je nejlepší možností, jak zvýraznit chuť rumu a využít ji k ještě lepšímu zážitku. Proto jsme pro vás v tomto článku připravili recepty na ty nejlepší drinky, na kterých si určitě pochutnáte.
Co je to bílý rum?
Než vám náš výběr receptů ukážeme, pojďme si nejprve říct, co to vlastně bílý rum je. Jedná se o čistě vydestilovaný nápoj. Stejně jako hnědé nebo zlaté rumy tráví čas v dubových sudech. Oproti nim tu ale zůstává kratší dobu. Existují i bílé rumy, které v sudu zůstávají déle, před uvedením na trh ale musí být přefiltrovány.
Od tohoto nápoje čekejte spíše lehčí a méně výraznou chuť. Hlavní složkou bývá především sladkost. Ne všechny rumy se ale touto charakteristikou řídí. I díky svojí diverzitě jsou vhodné právě do míchaných koktejlů.
Nejlepší drinky z bílého rumu
Osvěžující chuť ovoce a alkoholu. Přesně to nabízí drink Yellow bird. K jeho přípravě budete potřebovat:
- 3 cl bílého rumu,
- 1,5 cl bylinného likéru (nejlépe Galliany),
- 1,5 cl Triple Sec (likér z pomerančové šťávy),
- 1,5 cl limetkové šťávy.
Ingredience nalijte do šejkru společně s ledem a protřepejte. Nápoj sceďte do koktejlové sklenice. Podávejte ozdobené plátkem citrónu nebo pomeranče.
Jednoduchý a lahodný je také drink příhodně nazvaný Hemingway Special. Vytvoříte ho z:
- 6 cl bílého rumu,
- 4 cl grapefruitového džusu,
- 1,5 cl višňového likéru,
- 1,5 cl limetkové šťávy.
Všechny přísady vložte do šejkru s ledem, protřepejte a sceďte do koktejlové sklenice. A máte hotovo.
Milovníci sladkého pití mohou vyzkoušet jahodové mojito. Oproti klasickému mojitu je drink sladší, ale také náročnější na přípravu. Připravte si:
- 4 cl bílého rumu,
- 1 limetku,
- 2 lžičky třtinového cukru,
- 3-6 větviček máty,
- 3 ks jahod,
- sodovku,
- led.
Do vysoké sklenice naskládejte mátu, cukr, limetku a nakrájené jahody. Rozmačkejte a zalijte sodovkou. Přidejte led, zalijte rumem a dolijte sodovku. Sklenici můžete dozdobit mátou nebo jahodou.